Hvilke lamper skal du hænge indenfor? Her er 5 bud på lampeklassikere du vil elske

I ethvert hjem er der brug for lamper. Når mørket falder på, er det lamperne, der sørger for at lyse rummet op. Derfor har langt de fleste danske hjem også lamper i alle rummene. Men det betyder dog ikke, at det nødvendigvis er nemt at vælge de rette lamper.

Efterhånden findes der et utal af forskellige slags designs inden for lamper. De mange valgmuligheder kan gøre det svært at udvælge de helt rette lamper til netop dit hjem. Hvis du gerne vil inspireres til at finde de rette lamper til dit hjem, skal du blot læse videre. Her findes du fem lampeklassikere, der altid holder.

Pendellamper

En kær klassiker i mange danske hjem er pendellampen. En pendellampe er pære, der hænger ned fra loftet. Ofte vil den hænge i enten en ledning, kæde eller anden form for stang. Derudover vil en pendellampe ofte have en eller anden form for lampeskærm. Lampeskærmen hjælper både med at gøre lampens skær mere blidt. Derudover giver den også pendellampen et mere æstetisk udtryk.

En pendellampe egner sig derfor godt til mange forskellige steder i dit hjem. Ofte bliver flere pendellamper placeret sammen. Det kan blandt andet være over køkkenbordet, spisebordet eller et helt tredje sted. For eksempel er der også mange, der vælger at opsætte flere pendellamper i et hjørne.

Pendellampen findes i alle mulige slags designs, farver og størrelser. Blandt udvalget af denne type lampe finder du alt fra runde kugler til buede og vævede former. Derfor vil du helt sikkert også kunne finde en pendellampe, der passer til netop dit hjem. Hvis du mangler inspiration, kan du finde et stort udvalg af designer lamper på AndLight.dk

Lysekrone

En anden højt skattet lampeklassiker i de danske hjem er lysekronen. En lysekrone er en meget æstetisk form for lampe, der ofte er ornamenterede. Derudover er lysekronen ofte også dekoreret med flotte glas- eller krystalprismer.

Derfor er lysekronen mere end blot en lampe. Det er en utrolig dekorativ pyntegenstand. Normalt tiltaler lysekroner mere folk med et victoriansk eller andet maksimalistisk design. Men der findes faktisk også lysekroner med et mere simpelt og nærmest minimalistisk design.

Hvis du gerne vil have en vidunderlig loftslampe, der kan skabe et helt fantastisk blikfang i din daglig- eller spisestue, er lysekronen et fremragende valg.

Flade loftslamper

Nogle gange skal belysningen være af mere praktisk, end æstetisk, karakter. Det kan blandt andet være som lys i entreen eller på badeværelset. I disse tilfælde foretrækker mange mennesker en mere flad loftslampe, der ikke gør noget større væsen af sig selv.

Derfor er de flade loftslamper også en god og populær klassiker. Trods sit simple design kommer denne type lamper til sin ret i mange forskellige sammenhænge, hvor du gerne vil have dit rum lyst godt op. Derfor er det også værd at overveje denne form for klassiker til dit hjem. Særligt når du har brug for et praktisk og vidtrækkende lys.

Spotlys

En anden simpel klassiker i mange danske hjem er spotlys. Det er små mindre lys, som sidder i loftet. Der findes også en variant af spotlysene, hvor de er indbygget i selve loftet.

Selvom spotlysene er små af størrelser, har de en fantastisk lysstyrke. Derfor er de også et godt valg, når du gerne vil have et område lyst grundigt op.

Mange mennesker vælger at opsætte spotlys i køkkenet. På den måde er du sikret et godt og effektivt lys, når du laver mad.

Andre vælger derimod at opsætte spotlys i soveværelset. Det kan især være en god idé, hvis du ofte udvælger tøj foran et spejl i soveværelset. Ellers er det også en fantastisk mulighed for at lyse dit soveværelse grundigt op. Det er en fordel, hvis du skal finde noget derinde eller bare gøre rent.

Der er også mange, der vælger at opsætte spotlys i entreen. Her fylder lysene ikke så meget, men giver dig alligevel et kraftigt lys, så du kan finde dit overtøj og dine sko i mørket.

Endelig er der også en del, der vælger at opsætte spotlys på badeværelset. Her er især den indbyggede model et stort hit i mange hjem.

Derfor er spotlysene også et godt valg til dit hjem. Du kan også finde disse i utallige forskellige slags designs og farver.

LED-strips

En lidt nyere klassiker inden for lys, som du kan hænge op, er LED-strips. Det som gør disse særligt populære, er, at de er utroligt fleksible. Derfor egner de sig godt til, hvis du gerne vil sætte lys op et sted, der er atypisk formet.

Der er også mange, der vælger at sætte LED-strips op omkring deres fjernsyn. Det kan indramme fjernsynet på en virkelig flot måde.

Derudover har LED-strips også den fordel, at du kan skifte farven på lysene. Du kan derfor vælger blandt flere forskellige farver, når du vælger at hænge LED-strips op. Hvis du bliver træt af farven, kan du blot ændre den igen.

For eksempel er der mange, der gerne vil have et mere blødt og behageligt lys, når de ser fjernsyn. Derfor skifter de måske farven til blå eller orange. Når de ikke ser fjernsyn, vil de måske hellere have et mere klart lys. I så fald skifter de måske til hvid igen.

Der er også mange, der vælger LED-strips til børne- eller teenageværelset. Især synes denne slags lys at være populært blandt de børn og unge, der gamer meget. Her skal LED-stripsenes fleksibilitet og flotte farvevalg igen fremhæves.

Mulighederne er næsten uendelige med LED-strips. Derfor er denne form for belysning også blevet en nyklassiker på meget kort tid.

Menu
Top